email cím:
jelszó: regisztráció
elfelejtett jelszó

TOLNA MEGYEI SZERVEZET

A megalakulás körülményei:

1973-ban a tagtoborzással, a GTE Szekszárdi Városi Szervezet létrehozásával kezdődött a GTE – s élet Tolna megyében. Az 1976-ban újjáválasztott vezetőség, Szekercés Sándor elnök és Békési Mihály titkár vezetésével üléseit a város, majd a megye iparvállalatainál tartotta üzemlátogatással, szakmai konzultációval egybekötve.

 

Főbb tevékenységi köre:

 

A bázis iparvállalatok üzemi GTE csoportjainak – MMG, BHG, MEZŐGÉP, CSIV, ZIM, LÁNG – tevékenysége, rendezvényei egészítették ki a városi szervezet éves munkatervét. Fő cél a műszaki szakemberek összefogása, szakirányú ismereteinek bővítése volt. Tanulmányutakat, előadásokat, tanfolyamokat szerveztünk. Kiállításokon, szakmai konferenciákon vettünk részt. Megszerveztük és működtettük a megye iparvállalatainak közreműködésével a főmérnökök tanácsát, a TMK, GYGO és MEO vezetők évenkénti szakmai konzultációját.

 

1981-ben a városi szervezet átalakult, a GTE Tolna Megyei Szervezet nevet vette fel. Hladics Zoltánt választottuk titkárnak. Tovább erősítettük a bázis vállalatok üzemi csoportjaival az együttműködést. Az időszaknak megfelelő szakirányú előadásokat, belföldi tanulmányutakat szerveztünk, többek között pneumatika, robottechnika, munkaszervezés témakörökben.

 

1985-től Kulcsár József elnök és Prím Ferenc titkár vezetésével a vezetőség, az üzemi csoportok és az aktív 145 fős tagság fellendítette a szervezetet. A megbízásos munkák és tanfolyamok bevételei belföldi és külföldi tanulmányutak, rendezvények, bemutatók szervezésére, megtartására biztosítottak lehetőséget.

 

Évenként közreműködtünk a MTESZ Tolna Megyei Szervezet által összefogott Tudományos Hetek rendezvényein. A GTE központi apparátus tanfolyamain, szakosztályok rendezvényein részt vettünk.

 

Nemzetközi kapcsolatok:

 

Nemzetközi kapcsolatunk a Cseh és NDK tudományos egyesületekkel volt, amelyeknél viszont tanulmányúton vettünk részt. A 80-as évek végén a GTE országos szervezetei között a középmezőnyben foglaltunk helyet, gazdasági és tevékenységi szempontból.

 

1990-től Prím Ferenc helyett megbízással, majd választással Fáncsy István látja el a titkári feladatokat. Az új gazdasági helyzetben a létszám és a tevékenység csökkent.

 

Az évente megszervezésre kerülő két taggyűlés és egy tanulmányút (PAV, SUZUKI, OPEL, FORD és BNV kiállítások), amelyeket kulturális programmal egészítünk ki, tartja össze a tagságot. 1998-ban 22 aktív fizető tagja van a Tolna Megyei GTE Szervezetnek, amelynek 1973-as megalakulása óta Fáncsy István, Kulcsár József, Havasi Mihály alapító tagja.

 

Tanulmányi utak szervezésével tervezzük továbbra is fenntartani a szervezetet, megtartani a tagságot, hogy a remélhetőleg javuló gazdasági helyzetben ismét erősíteni tudjuk befolyásunkat a műszaki értelmiség körében. Célunk a szervezet fejlesztése, a kapcsolat javítása a helyi MTESZ szervezettel és a GTE központtal.

 

Elnök, titkár neve:

 

1976-tól          elnök:   Szekercés Sándor                    titkár:   Békési Mihály

1981-től          elnök: Szekercés Sándor                     titkár:   Hladics Zoltán

1985-től          elnök: Kulcsár József                           titkár: Prím Ferenc

1990-től          elnök:   Kulcsár József                         titkár: Fáncsy István

 

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK:

 

GTE EGYESÜLET ÉREM

 

Szekercés Sándor

 

1980

 

Hladics Zoltán

 

1981

 

Fáncsy István

 

1994

 

Kulcsár József

 

1996

 VDI GEARS

11TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAILWAY BOGIES AND RUNNING GEARS

10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAILWAY BOGIES AND RUNNING GEARS